Tuesday, January 26, 2010

En gjestfri start paa det nye aaret

En fyr hadde anbefalt Adhara og meg et sted aa campe 31.12.2009. Vi befant oss nord i Venezuela og hadde blitt kjent med han og hans kjaereste noen dager tidligere. De hadde aapnet sitt hjem for oss og vi tilbrakte en natt der. Siden kjoerte de oss til en strand og slapp oss av der. Solen var i ferd med aa gaa ned, og vi trasket bort over vaat sand med vaare sekker og poser med mat og proviant. Stranden var ganske oede og det var ingen traer, egnet til aa henge opp koeyene vaare. Stedet i seg selv ga ikke saa mye foelelser, hverken gode eller daarlige.
En fyr kom ut av en bak doer, og jeg slo an en prat med han og surte om stedet var trygt, og litt forskjellige raad. Han sa at denne stranden nok ikke var den beste eller tryggeste aa campe paa, men at en kort taxi tur unna var et bedre egnet sted. Men en gloedende roed full maane kom opp over horisonten, ringte den unge fyren til sin far, som var taxi sjaafoer. Maanen ble gul siden hvit, og saa ut som den var naer og stor ut.
fyren som het Feybel og vi hadde en god prat. Om Venezuela og Brazil og andre ting. Saa kom faren og vi kjoerte fem ti minutter, til en annen strand. den var lengre, bredere, hadde traer og tilgang til en bodega/kiosk med kalde oel og snaks. Stedet foeltes trygt og vi slo leir. Feybel dro, men sa at vi kunne ringe han dagen der paa og finne paa noe sammen, om vi ville.. Det ble en tidlig, stille,varm og anderledes feiring av ny aar.
Kun noen faa raketter a se og hoere. Vi vaaknet tidlig neste morgen, saa full maanen gaa ned en horisont og solen staa opp en annen.

Saa var et helt aar ferdig og et nytt sto klart med al slags muligheter. Vi startet med sex paa stranda, pakket sakene og tok en taxi til buss terminalen. Vi hadde et oenske om aa komme oss ut mot noen karibiske oeyer. Og veien gikk via et punkt paa kysten hvor baaten gikk fra. Det viste seg at ingen busser gikk den dagen. En gruppe taxi sjaafoerer sto klare og maste faelt om at vi skulle betale tre-fire ganger saa mye for aa kjoere oss dit vi ville. Jeg var ikke villig til aa bruke saa mye penger paa dette og klarte aa overtale Adhara til aa talmodig vente til neste dag. Vi bestemte oss for aa ringe Feybel. Han sa han kunne hente oss paa buss terminalen og at vi kunne komme til huset hans. Det hoertes bra ut!
Vi ble hentet, og kjoert til huset hans, jeg viste ikke hva jeg gikk ti, men er alltid aapen for aa moete nye folk.
¨Vil dere laane dusjen?? ¨var det foerste han spurte om.
¨skifte klaer og friske opp litt?!¨spurte han.
¨JA TAKK ! MUCHAS GRACIAS ! ¨Etter en dusj sa han at vi kunne godt sove i huset hans den natten om vi ville. ¨ja takk, hvis det ikke er til noe bry saa?!¨

Saa ble vi bedt til bords, fikk servert varm mat og fersk juice til lunch. Siden pratet vi en stund,
Vi pratet om hvordan det en gir og sender ut ogsaa kommer sterkere tilbake. Vi to hadde en ulik religioes tro/livssyns oppfattning, men samtidig veldig mange like meninger og syn paa ting.
jeg forklarte om spiritualitet, Buddhismens forstaaeer av Karma, og siden om Maya indianernes proffesier og m slutt paa tid, som paa ingen maate maa misfostaaes med slutt paa verden. Han sa at hans bibel ogsaa snakket omo dette og at han viste vi snart sto ovenfor en reneselse og massiv oppvaakning. Dette overrassket meg aa hoere.
sov vi en liten siesta. En kompis av Feybel kom og vi kjoerte en tur. De viste oss flere strender. Alle var stappfulle av folk og biler , da dette var fri dag for alle, og sola stekte

For meg som kommer fra kalde nord, saa det ganske digg ut aa fleske seg i det karibiske hav 01 januar noe jeg personlig aldir hadde forestilt meg at jeg skulle gjoere, siden jeg ar vant til mange minus grader denne dagen.

Vi stoppet et sted for aa kjoepe suppe. Den het viagra del mar, og inneholdt oesters, bleksprut armer, reker, sitron og sikkert mye mer. Det smakte faktisk ganske digg. Vi kjoerte litt mer rundt og stoppet paa en bodega/;kiosk hvor noen venner av Feybel jobbet.
Hoeylytte karibiske rytmer i et voldsomt tempo ble pumpet ut av en stereo. Jeg vil paa ingen maater paastaa at jeg vet hvordan man danser til slik musik, men foelte stemningen og sat i gang med aa riste paa hofter, rumper og bein. En blanding av gringo smaba og fleipete bevegelser, rytme og dans.
En gjeng gamlinger satt og drakk pils og ga meg stor aplaus. En bil stoppet og tre litt kraftige kvinner stirret paa meg med store oeyne der jeg sto med bar overkropp og solbleket haar. Saa spratt den ene etter den andre ut og begynte aa danse tett med meg. De ristet bra her og der de og.
Gjengen med de gamle, Adhara og Feybel fikk ganske lattis. ¨skal si den suppa funket bra ! sa jeg ¨
fleipete til Feybel.
Siden jeg har en helt annen frekvens og energi enn her i karibien saa dro jeg paa med litt break danse og avsluttet med aa spinne en runde pa en haand. Fikk mer aplaus, og saa kjoerte vi videre. Vi stoppet igjen for aa kjoepe en stor kokos shake. Feybel betalte alt.
Senere den kvelden fikk Adhara g jeg noen klaer.
Vi sov godt og flatt o vaaknet utvilte neste morgen. Etter frokost ble vi kjoert til et punkt hvor det gikk transport tilditt vi skulle videre. Der tok vi farvel og skilte vaare veier.

Jeg har opplevd mye vennlighet ut paa min vei som en reisende mann, mne en slik gjestfrihet fra fremmede har jeg faktisk opplevd tidligere. Det er jo ganske uvanlig fra slik jeg kjenner Norge, og skriver dette her til ettertanke til alle som skulle lese det.

No comments:

Post a Comment